2012-09-15
 15:35:24

Hovslagarrädd häst

Hej på er!
 
Sitter i soffan och slappar innan jag ska upp till stallet och få fart på latmasken. Idag blir det longering med lite bommar. Jag har fått ont i halsen och lite feber så jag vågar inte anstränga mig. Dock har det hänt en tråkig grej med Lamanss. Vår hovslagare kunde inte sko honom i torsdags för han blev så vild. Det gick att få på skorna där fram men sen låste det sig helt i huvudet på honom. Han blev livrädd så fort hovslagaren närmade sig, kastade sig, stegrade och ryckte. Så nästa vecka får vi ta till veterinär så han får något lugnande innan. Usch, det är så tråkigt! Det är inte en hållbar lösning eftersom han inte kommer minnas något när han är "nerdrogad". Därför kommer det uppstå samma problem igen och det går ju inte ta ut veterinär varje gång han ska få nya skor. Vi vet inte riktigt vad vi ska ta oss till nu. Vi har ju lärt känna varandra så bra nu, jag och Lamanss, och trivs tilsammans. Jag har varit inne på lite sidor och läst om hur vi kan tränna med honom mm men det kommer ta tid och jag hoppas det biter på honom. Håll tummarna för oss!
 

Det kan vara denna händelse som Lamanss har
blivit skrämd för.
 
I förmiddags har jag jobbat och när jag kom hem var Alle mitt uppe i matlagningen, så härligt att komma hem då. Ikväll ska vi ut till stugan och fira mormor som har fyllt år. Imorgon är det arbetsdag i stallet och sen ska jag jobba kväll. Det blir nog en fortsatt bra helg om jag bara kan hålla bacillerna i schack.
 
Trevlig helg på er!
2012-09-12
 23:07:00

Lite semester...


...nej, det skulle inte sitta fel! Saknar våra weekends i Falkenberg och på Skrea strand. Nu känns det att det har blivit höst på riktigt och jag har gått in i någon slags dvala. Vaknar aldrig riktigt utvilad, är trött i hela kroppen och huvudet känns riktigt tungt. Jag brukar ju vanligtvis älska hösten men i år funderar jag på att gå i ide.
 

En fin kväll på Skrea strand

Något som jag verkligen inte gillar med hösten är att man varje eftermiddag har en lerig häst att göra ren. Jag fattar inte hur han bär sig åt. Idag var han värre än värst och hade en hel skog i svansen. När han dessutom inte tycker om vattenslangen går det inte särskilt smidigt. Jag var rätt blöt efteråt kan man säga. Vad gör man åt dessa hästkrakar? Sätter på dem täcke kanske, men jag vill ju undvika det när det är fint väder, han är ju ingen chihuahua precis. Överväger dock att använda täcke lite oftare för det är nog skonsammare både mot honom och oss för att slippa bråka i duschen en timme varje dag.

Igår tappade han en sko igen. Förvånad? Nej! Nu var det visserligen dags för skoning nästa vecka ändå så det var
ju inte så farligt denna gången. Det betydde att jag inte kunde rida idag men imorgon får han nya skor så då jädrar!
 
Lite renare, men hur länge då?
2012-09-10
 21:27:33

Helgen



Sitter här och njuter i vårt fina vardagsrum och njuter av hur fint det blev. Tapeterna blev verkligen perfekta. Förra veckan köpte jag lite kuddar till soffan och gardiner till alla fönster här inne. Nu återstår bara för min kära mormor att sy upp dem. I helgen var jag och Alle på IKEA och köpte en matta och lite andra småprylar och gick på bio.

Helgen innan var vi i Falkenberg IGEN, denna gången tillsammans med Alles barndomsvän och hans tjej. Trevligt trevligt! Det blev också en tripp för mycket till Ullared, denna gången handlade jag mer lagom, det blev mest till hästen.

Hästen och jag går framåt tillsammans. Denna veckan tänkte jag börja träna på ett dressyrprogram så får vi se när vi kan tänkas börja tävla. Dock måste vi fortsätta en hel del med konditionen. Får så himla bra tips från vänner som leder oss framåt hela tiden.

Åter till vardagen. Jobba, rida, städa, tvätta, handla, jobba, rida, städa... Ja men vardagen är inte så illa den heller - bara när man har feber och huvudvärk. Nej nej nej!

Nu ska jag kurera mig. God natt!
 
                                  
 
Avslutar med lite bilder från de två senaste veckorna.