2012-06-25
 22:57:55

Varning för Dietmammor

Såg nyss ett sjukt program om extremma mammor som tvingar sina barn att äta och träna som anorektiker. Helt sjukt! Jag blev så himla upprörd. Som att inte samhällets idealkrav vore nog så ska mammorna in och ställa krav på sina barns utseende. Nej, fy tusan! Det var allt jag hade att säga för ikväll.
2012-06-25
 20:27:13

Det börjar närma sig

Hej på er alla glada och goa!

Dagen med stort D är snart här. På onsdag åker vi och hämtar hästen. Det ska bli så roligt att få börja med en aktivitet som skänker så mycket livsglädje igen. Jag förstår inte riktigt varför jag höll upp ett tag. Det var något annat som styrde mig hårt under några år istället. Jag är så tacksam över att ha fått möjligheten att ta tag i detta intresse igen.


Jag njuter för fullt av tillvaron.


La Mans ser rätt nöjd ut han också.

Höften och svanskotan mår fortfarande inte så bra. Kryckorna har jag dock kastat i väggen men jag funderar på att köpa en simring för det gör himla ont att sitta ner så jobbet blir inte så roligt. Jag hoppas det ger med sig snart.

Något annat som börjar närma sig är utredningen på psyk. Det är i nästa vecka jag ska dit. Jag är lite orolig att de inte kommer ta det så allvarligt i och med att jag mår så fruktansvärt bra för tillfället. Men rätt som det är så kommer de där djupa svackorna igen. Men jag vet inte, det kanske är så här det är, jag kanske måste ha mer tålamod, vad vet jag. Läkningsprocessen är lång, det vet jag men jag bör inte vara så skör efter att ha kommit så långt på vägen.

Idag kom även tankar på utseende, kropp och vikt upp. Det var ett tag sedan jag granskade mig själv så kritiskt nu men när jag tittade på bilder från sjukdomsperioden högg det till. Har jag verkligen blivit så stor jämfört med då?! Samtidigt slog mig motsatta tanke. Har jag verkligen varit så tunn och späd?! Jag kan välja hur jag vill se det. Jag mår så pass mycket bättre idag men någon del i mig längtar tillbaka till skalet jag hade då. Det ser så lätt och så oskuldsfullt ut. Jag är inte fullt nöjd med kroppen idag om jag ska vara ärlig, men jag är lycklig och fullt nöjd med mitt liv. Det är en betydlig skillnad.

Slut på grubblerier för idag. Nu ska jag göra lie tråkiga saker som att betala räkningar och göra klart månadens budget sedan blir det teven eller en bok.

Hej på er alla fina!
2012-06-21
 20:02:51

Glad midsommar!

Jag är rätt så trött efter dagens händelser som slutade både bra och dåligt. Det dåliga var att jag flög av en häst och skadade höften så nu blir det kryckor ett tag. Men det positiva är att både jag och Moa fastnade för samma häst och vi har funderat igenom det hela och bestämt oss för att tacka ja till den. Så i nästa vecka kommer vår nya familjemedlem. Det var tur att jag hann att provrida den hästen innan jag åkte av den andra. Jag får ta det lite lugnt några veckor med lugna skrittrundor i skogen men det är inte fel det heller.

Idag är det förresten bara elva dagar kvar tills jag och Alle flyttar. Det ska bli sååå sköönt! Imorgon ska i fira midsommar med våra bästa vänner genom att grilla vid sjön men innan det ska jag jobba. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kolla på något avsnitt av Sjukhuset.

Glad midsommar på er!

2012-06-20
 22:35:17

Att inte bli trodd

Idag har vi fått njuta lite mer av sommarvädret även om det har blåst. Dock så vaknade jag med ett huvud som kändes som en vattenmelon. Den här himla gräsallergin håller på att döda mig känns det som. Ögonen är sprängröda och det ser ut som de ska ploppa ut vilken sekund som helst. Undrar hur det ska gå när vi ska provrida hästarna imorgon då. Det späder ju på det ännu mer. Jag får helt enkelt ladda upp med ögondroppar och nässpray.

Jag känner att jag måste skriva av mig lite om en händelse från förra veckan som gjorde mig så himla förbannad. Det var nämligen så att det i mitten av förra veckan damp ner ett brev från Konofogden i brevlådan. Jag blev helt hysterisk eftersom jag alltid betalar mina räkningar samma dag som jag får dem. Det här var en räkning från Radiotjänst som hade gått till Kronofogden för räkningar jag inte ens har fått. Jag har till och med ringt och kollat varför jag inte har fått några räkningar och de sa att det var lugnt och att de skulle komma så småningom men att det tog lite tid när man hade anmält tv-licens. Fly förbannad ringde jag upp både Kronofogden och Radiotjänst. Från Kronofogden fick jag ett jättetrevligt bemötande och de sa att jag skulle skriva och begära rättelse för detta. Radiotjänst hade däremot inte lika trevligt bemötande. De hävdade att de hade skickat fyra fakturor och inte fått några i retur. De hävdade att det inte längre var deras ansvar eftersom det hade gått till Kronofogden. Vi har inte haft problem med någon annan post och vi har kontrollerat så att de varken har skickats till Borås eller Tranås men icke. Jag försökte förklara att jag inte kunde ta ansvar för fakturor som jag inte har fått men hon hävdade motsatsen och att det inte syntes i deras papper att jag hade ringt in tidigare sedan lade kärringen på. Aahhh! Vad förbannad jag blir på sådant oprofessionellt bemötande. Räkningarna är i vilket fall som helst betalda och klara men det ska inte bli så här fel så man blir anklagad för att inte betala räkningar man inte har fått. Att sedan inte bli trodd är det värsta. Dock vet jag att andra personer har råkat ut för precis samma sak.

Åter till något roligt. Imorgon ska vi som sagt åka och provrida hästar på Visingsö, jag och Moa (min pojkväns lillasyster). Jag ser fram emot det så himla mycket. Det ska bli superroligt att få börja rida igen och dessutom ha egen häst. Ikväll var vi ute och gick en riktigt långpromenad och jag gick med stavarna. Jag vill ju passa på att träna lite inför skidåkningen i vinter. Jag har nämligen anmält mig till arbetsplatsklassikern.

Nehe, nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon ska vi upp rätt så tidigt. God natt på er!
2012-06-12
 20:58:38

Njuter av tillvaron

Just nu njuter jag till fullo av tillvaron. Jag har varit ledig idag så jag har passat på att njuta extra mycket. Det kan behövas när man har jobbat helg. På förmiddagen drog jag med min mamma ut på stan som smakråd när jag skulle handla lite sommarplagg. Det hela slutade med att jag hade provat KappAhls alla bikinisar i flera olika storlekar. Efter säkert en timme i affären kom jag tillslut hem med en balconette bikini och en skjorta. Jag känner mig rätt så nöjd faktiskt. Det är alltid väldigt omständigt när jag ska köpa kläder till mig själv vilket inte händer så ofta. Jag har svårt att unna mig själv saker så det tåls att träna på.

Efter shoppingturen lunchade jag med två av mina bästa vänner. Det var ett kärt återseende oh oj så mycket vi hade att prata om. Det blir så när alla studerar på olika orter och man inte har sett varandra på flera månader. I sommar blir det ändring på det för då blir det sönagsbrunchar och tennis varje vecka.

En anna rolig sak som har hänt idag är att vi har hittat två hästar som vi ska åka och provrida nästa vecka. Det ska bli så roligt!

Nu ska jag dricka upp mitt te och ta en kvällspromenad för att sedan krypa ner och läsa min bok. Det är en bra tisdagkväll det.


Bellman får följa med mig ut ikväll.